Peugeot zoekt het hogerop met een nieuw logo

Of juist een heel oud logo. Het is maar net hoe je het bekijkt.

De meest iconische logo’s zijn eigenlijk nooit veranderd. Het Nike-logo is altijd het Nike-logo gebleven en het Coca Cola-logo is altijd het Coca Cola-logo gebleven. Ook in de autowereld zijn er merken die hun logo van begin af aan nagenoeg intact hebben gehouden. Er zijn echter ook automerken die hun logo mee laten evolueren met de modellen. Daardoor wordt een logo misschien minder snel iconisch, maar er is wel wat voor deze aanpak te zeggen. Als er namelijk één product snel veranderd, dan is het een auto wel.

Peugeot is een merk dat er voor kiest het logo regelmatig op de schop te gooien. In de jaren ’60 werd het klassieke schild met een heraldieke leeuw vervangen door een schild met alleen een leeuwenkop. Met ingang van 1968 wordt het schild achterwege gelaten. In 1975 keert de complete leeuw alweer terug, maar nog steeds zonder schild. Inmiddels is dit logo geëvolueerd tot een strakke gestileerde leeuw. De leeuw is dus eigenlijk de enige constante.