Nieuwe instapper Audi A6, prijzen PHEV bekend

We zijn in een goede bui. Naast de nieuwe instapper van de Audi A6 range, hebben we ook de prijzen van de PHEV voor je!

Het huidige gamma van de Audi A6 is op dit moment een beetje Emmentaler. Gatenkaas, voor de mensen met lactose-allergie. Je kan ‘m krijgen als (hele dikke) hybride en met eenvoudige diesels. Een S6 is er niet (in Nederland) en daarboven zit meteen de RS6. Een normale, modaal gemotoriseerde A6 was er een paar minuten geleden nog niet.

Nieuwe instapper Audi A6
Daar is nu verandering in gekomen met de nieuw instapper van de Audi A6 range, de A6 40 TFSI. Onder de kap treffen we een 2.0 TFSI motor aan, die in dit geval goed is voor 204 pk en 320 Nm. De 40 TFSI heeft standaard een S Tronic-automaat met dubbele koppeling en zeven voorwaartse verzetten. Dankzij een 12V-generator zijn de verbruikswaarden relatief gunstig: 6.9 liter op 100 km moet mogelijk zijn volgende de WLTP. De topsnelheid bedraagt 240 km/u. De Audi A6 instapper kun je bestellen vanaf 62.290 euro. Ga je liever voor de Avant, dan ben je minimaal 65.690 euro kwijt.